Izolație eficientă pentru sistemul de învelitoare

Un acoperiș montat corect și complet include și un strat de izolație corespunzător. Și în acest caz, am optat pentru un strat de izolație mai gros decât standardul utilizat pe piață, tocmai pentru ca apartamentele amplasate la ultimul nivel să beneficieze din plin de șarmul și atmosfera călduroasă a mansardelor.

Sub acoperiș, am prevăzut un sistem de izolație alcătuit din două straturi de vată - un strat de vată bazaltică de 10 cm grosime și un strat de vată minerală de 20 cm grosime care are aplicată o folie de aluminiu. Folia de aluminiu asigură păstrarea aerului cald din încapere și o ambianță termică plăcută în sezonul rece, implicând costuri de întreținere foarte ușor de suportat.

Din punct de vedere al distribuirii, izolația cu vată este făcută în două straturi - un strat montat pe vertical, între căpriori, și un strat montat pe orizontală, care îmbracă și capriorii, având aplicată folia de aluminiu. Împreună, cele două formează un strat gros de 30 cm de izolație de cea mai bună calitate.